Færøerne mellem fortid og fremtid


Forlag: Geografforlaget
Útgávuár: 1997
Prísur: 80.00
ISBN: 87-7702-227-0
Rithøvundi: Erik Arge
Evni: Bøkur til ferðafólk
Ikki innbundin
Støða: Útseld
Síðutal: 64


Um bókina - av baksíðuni
Færøerne - de grønne øer i Nordatlanten, som er en del af det danske rigsfællesskab - har gennemgået en voldsom udvikling i dette århundrede. Landet står mellem fortidens isolerede økultur og fremtidens internationale informationssamfund.

Denne udvikling har ikke været problemløs. Fiskeriet har siden århundredeskiftet været det bærende erhverv, men er i dag kriseramt. Og det er usikkert, hvordan den fremtidige udvikling bliver.

Kan færingerne opretholde deres nuværende levestandard? Kan landet blive uafhængigt af dansk støtte? Hvordan kan man - fjernt fra det europæiske marked - udvikle de færøske erhverv og internationale handelsrelationer? Hvilke naturressourcer har Færøerne, og hvordan kan de udnyttes på bæredygtig vis?

Bogen giver en grundig beskrivelse af havets ressourcer, af fiskeriet og dets betydning for landet. Ligesom den belyser de naturmæssige muligheder og begrænsninger for landbrugsproduktionen. Også Færøernes placering i den internationale arbejdsdeling behandles.

Færøerne har en storslået natur, som turisterne allerede har fået øje på. Et oplagt og spændende ekskursionsmål - med denne bog i hånden.