Nordisk litteratur til tjeneste


Forlag: Nordisk ministerråd
Útgávuár: 2008
Prísur: 188.00
ISBN: 978-92-893-1583-8
Rithøvundi: Torben Brostrøm
Evni: Bøkur til ferðafólk
Ikki innbundin
Støða: Útseld
Síðutal: 690


Um bókina
Nordisk litteratur til tjeneste er den første bog, der åbner den nordiske litteratur fra de ældste tider til nutiden for et moderne publikum. Værket tilbyder en bogstavelig horisont­udvidelse gennem et valg af kvalitetstekster. Hermed skabes der mulighed for at opleve karakteristiske lig­heder og forskelle i Nordens digteriske landskab mellem forfattere som Ludvig Holberg, Selma Lagerlöf, Knut Hamsun, Edith Södergran, Halldór Laxness og Inger Christensen.

De forskellige litterære genrer er repræsenteret med lyrik – ballader, viser, salmer og centrallyrik –, med roman, novelle, rejsebog, myter, folkedigtning, eventyr, aforismer og med dramatik. Der ses en stor spændvidde fra de gamle mundtlige fortællere til de nulevendes virke.

Alle tekster bringes på originalsprog og i moderniseret retskrivning. De finske, samiske, færøske, islandske, grønlandske også i oversættelse til et af de skandinaviske sprog.

For at lette læsningen er teksterne forsynet med danske, svenske og norske gloser samlet i små nationale hæfter. Hvis ikke andet angives i bestillingen så sendes glosehæfterne ud på følgende vis: Den danske sprogvervison til Danmark, Færøerne, Grønland og Island; den svenske sprogversion til Sverige, Finland og Åland og den norske sprogversion til Norge.